Kontak Besonderhede


Faks: 044 691 3179
Tel: 044 691 2247
Sel: 082 563 1747
Epos: hspunt@mweb.co.za
Web: www.pointhighschool.co.za
HOËRSKOOL PUNT
POINT HIGH SCHOOL

PUNT se Eerste krieketspan laat Kwaggas stof byt

Die afgelope naweek het SWD se skole krieketseisoen afgeskop met PUNT wat kragte moes meet teen Outeniqua se Eerste krieketspan. Punt wen die loot en besluit om eerste te kolf. Uitstekende kolfwerk en baie geduld laat Darryn Fry en ST Schoeman toe om n eerste vernootskap van 80 lopies aan te teken. Van daar het elke kolwer sy deel bygedra met nuweling Reece Taljaard wat uitblink met n vinnge 21 lopies. Punt teken 192/8 in 50 beurte aan.

JD Bester en Marco Coetzee wat beide spog met n lopie tempo van onder 2 per beurt het die Kwaggas vasgepen agter die paaltjies. Dit saam met puik veldwerk was net te veel vir die manne van George en die paaltjies het al hoe vinniger begin val. Outeniqua teken 111/10 aan.

PUNT WEN MET 81 lopies! Baie geluk manne! Trots op julle!

ESKOM SCIENCE EXPO 2016

The Eskom Science Expo was a huge success this year. There were 55 projects and 40 judges came to evaluate them. Three of our learners were chosen to compete at the International Science Fair in Boksburg later this year.

Aiden Olsen recieved a gold medal for the building of a Baited remoted underwater video station. Gerné van Zyl also received a gold medal for her project on drink spiking and Aphelele Tyutula received a silver medal for her project on making a reliable witness.

 

Eskom Science Expo


Aiden Olsen

Gerné van Zyl

Aphelele Tyutula

NETBAL PRESTEER BY SA KAMPIOENSKAPPE

Hoërskool Punt se O/16 A Netbalspan het die afgelope week die Weskaap verteenwoordig by die Suid-Afrikaanse Netbalskampioenskappe.

 

Die dogters het hulle 1ste wedstryd 11-11 gelykop gespeel teen Waterkloof. Daarna het hulel puik gespeel en oorwinnings teen Framesby (20-4), Uppington (19-11), Durbanville (14-13) en Paarl Gim (13-11) het hulle deurgesien na die Semi-Finale rondtes. Hier het hulle weer vir Waterkloof getrek. Net soos in hulle eerste wedstryd het die wedstryd ook gelykop geeindig. Na ekstra tyd en sudden death het Waterkloof die wedstryd 19-18 gewen.

DANKIE MOSSELBAAI MALL

Hoërskool Punt is vanjaar bevoorreg om een borg te hê wat vanjaar al die Eerstespanne se speelklere en Sweetpakbaadjies borg, nl Mosselbaai Mall Heiderand. Hiermee bedank die skool se afrigters en leerders vir Mev Jo Aan Victor, bemarkingsbestuurder van Mosselbaai Mall Heiderand.

Voor vlnr: K SINKFONTEIN (hokkie), M Melvill (hokkie), J Fry (rugby), R van Eyk(rugby), C Hoffeldt (netbal), Mev L Van Wyk (hokkie seuns afrigter)

Middel vlnr: J Victor (Mosselbaai Mall HEIDERAND bemarkingsbestuurder), Mev L Pelser(meisies hokkie afrigter), D James (hokkie), W Pietersen (hokkie), L Burger (netbal)

Agter vlnr: Mnr K Bester (skoolhoof), Mnr A Swiegers (1ste rugbyafrigter), Mej K Van den Berg (1ste netbalafrigter), Mnr M Pelser(1ste rugbyafrigter)

MINOLTA BORG RUGBY VIR 14DE JAAR

Hier oorhandig Mnr Johan Rabe van Konica Minolta die Eerste Rugbyspan se  Bloutruie  aan die Kaptein Reghard van Eyk en Mnr Bester(Skoolhoof) en Mnr Pelser( Afrigter).Hoërskool Punt bedank Minolta vir hulle volgehoue borgskap die laaste 14 jaar.

OEFENTYE - PRACTISE TIMES

HOCKEY - HOKKIE
RUGBY
ATLETIEK - ATHLETICS
KRIEKET - CRICKET

Wedstryde - Matches

Interskole
OAKDALE
DANIEL PIENAAR
HS HERMANUS
PW Botha

PUNT 0/16A trap OUTENIQUA 0/16A

Baie baie geluk aan die 0/16A rugby span wat die afgelope naweek Hoërskool Outeniqua se 0/16A span in 'n taai wedstryd 19-17 geklop het.

Ons is baie trots op julle en die pragtige uitslag!

 

Karnaval

STARGANZA 2016

The annual Point High School Starganza took place at the Mossel Bay Town Hall last night.

The finalists gave their very best to convince the judges who this year's Starganza winner should be but at the end there could only be one winner.

Here are the winners:
• Miss Starganza: Anri du Toit
• Mr Starganza: RJ Dames
• 1st Princess: Kayla Wagenaar
• 1st Prince: Louis Hough
• Runner up princess: Carryn Jacobs
• Runner up prince: Henko de Waal

Congratulations!

SKOOL*SCHOOL COMMUNICATOR

Die Skool Communicator kan van die volgende skakel afgelaai word:

The School Communicator can be downloaded from the following link:

http://www.school-communicator.com/download.php

0/18 Wes-Kaap skaakspan tweede beste in SA

Bianca Combrinck het gedurende die vakansie vanaf 10 Julie tot 14 Julie  deelgeneem aan die" SA Provincial Team School Chess Championship" wat in Durban plaasgevind het. Hulle het 9 rondtes gespeel waarvan Bianca 6 gewen het. Daar was 62 onder 18 meisies wat deelgeneem het en Bianca het 12 geëindig na 9 rondtes. Die Wes Kaap 0/18 span het tweede geeindig met n silver madalje. 

Bianca is uitgenooi om aan die 2016 African Youth Chess Championship te gaan deelneem wat in Port Elzabeth gaan wees.