Kontak Besonderhede


Faks: 044 691 3179
Tel: 044 691 2247
Sel: 082 563 1747
Epos: hspunt@mweb.co.za
Web: www.pointhighschool.co.za
HOËRSKOOL PUNT
POINT HIGH SCHOOL

HoŽrskool Punt vs HoŽrskool Oudtshoorn

Pragram

PROGRAM

Gr. 8 VRL

Die volgende Gr 8 leerders is verkies op die VRL vir 2014:

JP Delport ,  Gunter Faber,  Bea Wilson

 

Maryna de Vrye: LOK-Skryfkompetisie

‘n Skryfkompetisie is vanjaar deur NB-Uitgewers geloots, vir leerders van gr. 8-12 in die Wes-Kaap. Een van Hoërskool Punt  se talentvolle leerders in graad 10, Maryna de Vrye, het besluit om in te skryf. Die wenners is op 21 Mei tydens ‘n glansgeleentheid in Durbanville aangekondig en dit is met groot trots dat ons kan aankondig, dat Maryna die algehele wenner van 2014 se LOK-Skryfkompetisie is!  Van die pryse wat sy losgeslaan het, sluit in ‘n eie boekkeuse uit NB-Uitgewers se katalogus, ter waarde van R1000 asook ‘n skryfkursus vir 30 verdienstelike leerders van Hoërskool Punt, aangebied deur die bekende skrywer, Marie Heese. Baie geluk Maryna met ‘n puik prestasie, ons hoop om in die nabye toekoms een van jou boeke op die rakke te sien! Besonderhede oor die skryfkursus sal nader aan die tyd bekend gemaak word.

 

Berig geskryf deur Elwika Lategan.

Junie Eksamenrooster / June Exam time table

Junie - June

Buitemuurs Winter Program / Extramural Winter Program

Buitemuurse Winterprogram

Maart TOETS Rooster / March TEST time table

BUITEMUURSE PROGRAM / EXTRA MURAL PROGRAM 2014

Buitemuurse Program / Extra Mural Program

100% SLAAGSYFER VIR MATRIEKS VAN 2013

Ons is baie trots op al ons Matrieks van 2013. Al 193 van ons matrieks het geslaag met 165 (85.5%) van hulle wat Matrikulasievrystelling verky het.

Ons Top 20 matrieks het almal ‘n gemiddelde A simbool behaal. Baie geluk aan elkeen van die leerders met hulle puik uitslae!

Geluk Matrieks 2013!

SPUR MOSSELBAAI ONDERSTEUN STARGANZA

Spur borg ‘n aand wanneer die Starganza finaliste die kelners is in die Mosselbaai Spur, en ‘n sekere gedeelte van die omset gaan vir die Starganza. Die volgende Spur aand vind plaas op Dinsdag  14 Januarie.

Ons hoop om julle almal daar te sien!

PUNT LEERDERS WEN BRONS IN SWEMBAD

Tehillah Janse van Rensburg en Andri van der Merwe van Hoërskool Punt was deel van die SA O/19 Onderwaterhokkiespan wat aan die Wêreldbyeenkoms in Hongarye deelgeneem het. Suid Afrika se span het weereens puik gevaar deur 'n Brons medalje te verwerf.

Punt is voorwaar trots op hierdie twee leerders!

Paul brings French flair to Consumer Studies

The third term starts off with a bang in the grade 10 consumer class of Point High School.The young French student, Paul Delivet, is an exchange student who is here on an exchange programme to

‘ investigate’ the South African ways of doing things and going home with a lot of knowledge and things to tell his friends and family. He enjoyed making pumpkin fritters with caramel sauce.

 

“It was very funny for me and very special because it is really different compared to France. I think it’s a good thing to learn cooking at school because you can learn and experience a lot of different ways of doing. I am happy to have done it. It was a great experience. In France it is just impossible to cook in a normal high school,so it was my first time. A very good first time. The pumpkin fritters were excellent and might I just add that Cindi is a very good cook. So, now i will be able to make South African food for my French family. It’s very “cool”.

 

We are all looking forward to the rest of the term. We are excited to see which practical we will do next.

NUUS PER E-POS / NEWS VIA E-MAIL

Ouers, oudskoliere en ondersteuners van die skool wat weekliks 'n e-pos wil ontvang met nuus en gebeure van die skool kan hulle naam, van en e-pos adres stuur na puntbemarking@gmail.com om te registreer vir hierdie diens.

Parents, ex-pupils and supporters of the school that want to receive a weekly e-mail with news and events from the school can send an e-mail with their name, surname and e-mail adress to puntbemarking@gmail.com to register for this service.

JURIE VAAR PUIK BY TENNISTOERNOOIE

Jurie Zietsman spog tans met twee nasionale O/16 enkelspeltitels sowel as 'n dubbelspeltitel vir tennis.

Jurie het die afgelope Septembervakansie in Bloemfonteinaan verskeie nasionale toernooie deelgeneem en skoonskip in die enkelspel gemaak. Hy het aan Tennis SA se Junior Nasionale, die Vrystaat Lente Tennsikampioenskappe en die Dunlop Keyhealth tennsitoernooi deelgeneem.

Jurie het in die Lente Junior Tennsitoernooi die enkelspletitel vir O/16 Seuns verower en in di eDunlop Keyhealth toernooi (goue groep) die enkelspeltitel, asook die dubbelspeltitel vir O/16 Seuns gewen.